Ny indretning i stuen - her er 5 tips til at skabe et nyt look på en eftermiddag

Det behøver overhovedet ikke at være tidskrævende at skabe forandring i hjemmet. Trænger din stue til en opfriskning, og er du typen, der helst vil klare et projekt på få timer? Så er du landet det rette sted. Her får du 5 tips til, hvordan du nemt tilfører din stue nyt liv og nye farver på en enkelt eftermiddag. 

1. Indret din stue med tekstiler

En let og hurtig måde at skabe et nyt udtryk i stuen er via tekstiler. Fine og bløde puder og plaider i sofaen eller et lækkert gulvtæppe og en flot dug til spisehjørnet hjælper med at skabe varme, hygge og stemning i stuen. Når du bringer forskellige teksturer ind i dit hjem, gør du atmosfæren i stuen meget mere indbydende, og du vil få lyst til at slappe af i sofaen med en god bog eller byde på dejlige middage for familie og venner.

Tekstiler fås i et utal af forskellige smukke designs, farver og materialer, og du kan helt sikkert finde lige netop dem, der passer ind i din stue.

2. Skab en flot billedvæg

Har du en væg i stuen, der trænger til lidt udsmykning, kan du med fordel designe din helt egen billedvæg. Det giver nemlig et mere roligt og harmonisk udtryk at samle billeder og plakater på én væg frem for at have dem hængende spredt rundt omkring. 

Inden du finder hammer og søm frem, bør du lave en plan for, hvor dine billeder skal placeres, og hvordan de skal hænge i forhold til hinanden på væggen. Når du har lagt dig fast på, hvor billederne skal hænge, skal du måle væggen op, så du ved, hvor meget plads, du har at gøre godt med.

Hvis din billedvæg skal være over sofaen, er det en god idé at have lidt luft fra toppen af sofaen til bunden af billedrammerne. På den måde undgår du at banke hovedet op i billederne, når du sidder i sofaen. Sørg også gerne for, at der er et mellemrum mellem det øverste af rammerne og loftet, da det også skaber et mere roligt udtryk.

Når det kommer til at placere billederne, kan du få et godt overblik ved først at lægge billederne på gulvet, så du kan flytte rundt på dem og lege med de forskellige udtryk. Herved kan du se, hvordan billedvæggen vil se ud i sin helhed. Generelt ser det bedst ud, hvis du har et mellemrum på 5-15 cm mellem hver ramme, hvis billedvæggen består af tre eller flere billeder.

En billedvæg kan bestå af plakater, personlige billeder, vægdekorationer og meget andet. Kun din fantasi sætter grænser.

3. Udstil dine ting på flotte hylder

I stedet for en billedvæg kan du også vælge at udstille dine billeder eller dit nips på fine hylder. Hylder og hyldeknægte kommer i et hav af forskellige designs, materialer, størrelser og farver. Hvilke du vælger, kommer an på din personlige stil, men også hvor stor en vægt hylderne skal bære. Skal der stå bøger på dine hylder, bør du eksempelvis vælge hyldeknægte i metal, da de kan holde til utrolig meget vægt. Drejer det sig imidlertid blot om lidt nips og et par flotte planter, har du ‘frit valg på alle hylder’.

4. Skift dine lamper

En lampe er ikke bare en lampe. Belysning har nemlig en enorm indflydelse på, hvordan din stue tager sig ud, og det er et af de vigtigste elementer i indretningen. Faktisk har du brug for flere lyspunkter, end du måske lige tror. Det anbefales nemlig, at du har 5-10 lyspunkter med hver deres funktion for det perfekte lys i stuen.

For det første har du f.eks. brug for en lofts- eller væglampe, der giver spredt lys i rummet. Det spredte lys er den generelle belysning. Derudover er sekundær belysning vigtigt, da det giver mulighed for at ændre stuens karakter og stemning efter behov. F.eks. er mindre bordlamper i mørke hjørner et must. Placér dem ved siden af lænestolen, på et sidebord, oven på en reol eller lignende.

Lamper kan også være en flot pyntegenstand i sig selv. Udover at være funktionelle har mange designer lamper f.eks. smukke dekorative elementer, der fanger øjet og tilfører personlighed. Det kan derfor være værd at ofre lidt flere penge på lamper, der både skaber blikfang og giver god belysning i stuen.

5. Skab en botanisk stemning med planter

Planter er altid et hit i stuen, og det bidrager til at skabe en enormt hyggelig og indbydende stemning. De grønne planter har efterhånden været et utroligt populært element i den moderne indretning, og hvis du ikke allerede har planter i din stue, er det bare med at suse afsted til det nærmeste plantecenter. Planter giver nemlig liv i stuen, og så er mange af dem heldigvis meget taknemmelige, hvis du ikke altid lige husker at vande og pleje dem.

Holder du af hvide vægge og lyse møbler, er planter en oplagt måde at tilføre lidt modspil og karakter på, så det minimalistiske udtryk ikke tager overhånd eller skaber en alt for kedelig stemning.

Mangler du de famøse grønne fingre, men ønsker du stadig de flotte grønne elementer i din stue, bør du vælge indendørsplanter, der er nemme at holde. Det kan f.eks. være pileaer, fredsliljer, sommerfuglekløver, sukkulenter eller monstera. Så giver du planterne de bedste odds for at overleve i din stue.

Køb også fine potteskjulere for ekstra hyggelig stemning. Det kræver ikke mere end en enkelt eftermiddag at plante dine nye planter over i potteskjulerne og vupti! Du har nu en super indbydende stue, der er en fryd for øjet.

Menu
Top